foto hoofding Wim De Craene-site

Media

Affiches, foto's, persartikels, geluidsopnamen die dit archief kunnen aanvullen, zijn van harte welkom: info@wimdecraene.net

Christophe Vandegoor
Christophe Vandegoor

Radio 1 (13.11.2018).
“... ‘Mensen van 18’, een duet met Della Bossiers dat voor mijn part een wereldhit had mogen zijn. Melancholie in de strofe met daarin dat ene zinnetje : ‘Als hij even met zijn vinger aan haar kleine borstjes raakt …’. Voor een jongen van 15 midden jaren tachtig was dat al voldoende om een hele week met een glimlach rond te lopen. En dan dat refrein en die baslijn : pure funk.”

Voor meer: Radio 1 - Nieuwe feiten / of: .pdf-bestand.

Antje De Boeck
Antje De Boeck

De Morgen/Zeno (20.09.2014).
Bram Vermeulen is erfgoed. Net als Wim De Craene, dat kaliber.”

Voor meer: www.facebook.com.

Guus Roan
Gus Roan

Belpop/Wim De Craene (08.09.2014).
“En wanneer was Wim op zijn best? Als hij zei: “Jongens, ga maar een pint drinken, kom”. Hij pakte zijn gitaar, helemaal alleen, en dan heb ik mij dikwijls afgevraagd: “Wat staan wij hier eigenlijk te doen? Die gast is duizend keer beter alleen dan met een begeleiding.”

Voor meer: www.facebook.com.

Max Colombie van Oscar and The Wolf
Max Colombie van Oscar & The Wolf

Knack/Focus (12.02.2014).
"Mijn favoriete Belgische love song? … Rozane van Wim De Craene, over een verloren liefde, heeft een van de beste melodieën die ooit in België geschreven zijn. Bovendien ziet De Craene er geweldig uit in de videoclip, met zijn hoed, lange jas en paarse outfit.

Hoe hij dan ‘de achterdeur staat open, alleen de poes is thuis’ zingt, echt geweldig en zó ironisch! Zulke figuren missen we tegenwoordig in het Vlaamse muzieklandschap. Met de styling in de clip voor Princes brengen we lichtjes hulde aan De Craene en zijn Rozane."

Voor meer: www.oscarandthewolf.com/.
Zie de volledige clip: www.youtube.com.

1975 Wim De Craene in Oogstappel - VRT
(klik op de afbeelding voor een groter formaat)
Graffitikunstenaar Caz'n
(Gunther Baeyens)
.

(April 2011)
Graffitimuur aan de parking van de Sporthal in Wetteren. Helaas kort na de creatie verwijdert. Van Caz'n is ook de monumentale muurschildering in de Deurganckdoksluis in de haven van Antwerpen,  300 m lang en 9 m hoog, en het station van Berchem.

Deurganckdoksluis in de haven van Antwerpen
Voor meer: www.cazn1.net.

Axelle Red
Axelle Red

Plaat Préferé op Radio 2.
“De beste Vlaamse is Tim van Wim De Craene. Ik vind dat het levend bewijs dat je met Nederlandstalige muziek ook een goede productie kan maken. Het is een prachtige tekst en telkens als ik die song hoor zeg ik: zie je wel, ik moet ooit die Nederlandstalige plaat maken. Het is dank zij die song dat ik weet dat ik die ooit zal maken.”
(Het geluidsfragment is niet meer online te beluisteren.)
Voor meer: www.axelle-red.com.

Bert Kruismans
Bert Kruismans

De Platenkast op Nostalgie.
“Ik heb Wim nog meegemaakt tijdens een groot weekend voor 3.000 a 4.000 scoutsleiders en –leidsters. We gingen starten met de avondshow en de elektriciteit viel uit en we zaten in het donker. Wim was daar, we hadden geen microfoon en geen spot die werkte, hij is toen het podium opgelopen en hij is zonder geluidsversterking tegen de mensen beginnen praten. Toen heeft hij Tim en Rozane gespeeld en gezongen, zichzelf begeleidend met een akoestische gitaar zonder versterking, en hij heeft daarmee 4.000 mensen stil gekregen.”
(Het geluidsfragment is niet meer online te beluisteren.)
Voor meer: www.kruismans.com.

Jacques Vermeire
Jacques Vermeire

De Platenkast op Nostalgie.
“ … Wim De Craene belt mij op en zegt: “Ik heb nummers gemaakt die beter zijn voor jou dan voor mij.” En die stelt voor om met mij een volledig album te maken met materiaal van hem. … De BRT had toegezegd om de productie dragen en dat is het tragische, dat hij nog op mijn antwoordapparaat staat en de dag nadien is hij overleden. Dat is ook het drama, want er worden andere dingen vertelt, maar hij was zo enthousiast de dag voor hij overleden is dat ik de andere verhalen die soms gedaan worden niet kan geloven.”
(Het geluidsfragment is niet meer online te beluisteren.)
Voor meer: www.jacquesvermeire.be.